Bake Affair DAWA-bröd, 762 g

Mörkt surdegsbröd

92 kr

(121 kr / kg, inkl. 12% moms. - plus fraktkostnader)

Innehåll: 762 g

Bara 6 styck kvar på lager

Leverans senast tisdag, 22. april om du beställer senast måndag klockan 00:00.

Sverige: Fri standardfrakt från 1 099 kr
Mer information om frakt och leverans

Egenskaper och fördelar

  • Med rostad råg- och kornmalt
  • Fri från konserveringsmedel

Artikelnr.: BAF-13, Innehåll: 762 g, EAN: 9120101511005

Ofta köpt tillsammans med Bake Affair Bondbröd Ekologisk, 376 g

Bake Affair DAWA-bröd - 762 g Bondbröd Ekologisk, 376 g
Bake Affair DAWA-bröd, 762 g 92 kr (121 kr / kg)
Bake Affair Bondbröd Ekologisk, 376 g 75 kr (245 kr / kg)
Totalpris: 167 kr
Beskrivning

Ett läckert surdegsbröd av ett speciellt slag. Tillverkat av mjöl av vete, råg och dawa. En riktig höjdpunkt som även övertygar smakmässigt.

Färskvaror:

  • 430 ml vatten

Instruktioner för 1 kg surdegsbröd:

  1. Öppna den färska locket, lägg bakmixen i en skål, tillsätt 430 ml ljummet vatten (se vattenlinjen i burken) och knåda degen för hand, med en matberedare eller med Thermomix i cirka 3 minuter.
  2. Låt degen vila övertäckt i skålen i rumstemperatur (ca 24 °C) i ca 45 - 60 minuter.
  3. Mjöla arbetsytan och, om det finns, jäsningskorgen med mjöl.
  4. Lägg degen på den mjölade arbetsytan och vik in den från kanterna till mitten med hjälp av ett degkort. Forma till en runda och lägg den med ändan nedåt i jästkorgen eller på en bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Mjöla degen lätt och låt den mogna övertäckt på en varm plats (ca 24 °C) i ca 60 minuter.
  6. 40 minuter innan vilotiden är slut, förvärm ugnen till 230 °C (över-/undervärme).
  7. Ställ ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper eller på en brödbaksten.
  8. Skär upp toppen av degen med en vass kniv eller ett vasst blad. Viktigt: snitten måste vara tillräckligt djupa så att ångan lätt kan komma ut. Här kan du låta din kreativitet få fritt spelrum och skapa mönster!
  9. Bak i 230 °C i 15 minuter, sänk sedan till 190 °C och grädda färdigt i ytterligare ca 30 minuter.
  10. Härda av bakplåten & låt svalna helt på ett galler och servera.

Med gjutjärnspanna:

  • Under mognadstiden, skjut ett galler på den mellersta hyllan i ugnen och placera en gjutjärnsgryta med lock ovanpå. Ha ugnshandskar redo.
  • Placera den varma gjutjärnsgrytan med ugnshandskar på ett ugnssäkert underlag och ta av locket. Häll den upphöjda degen från jäsningskorgen direkt i grytan. Täck med det heta locket, sätt in i ugnen och grädda i 15 minuter (vid 230 °C). Ta sedan försiktigt bort locket, sänk ugnstemperaturen till 190 °C och grädda brödet i cirka 20 minuter tills det är krispigt brunt. Vänd försiktigt ut surdegsbrödet ur formen och låt det svalna helt på ett galler och servera.
Varumärken: Bake Affair
Ursprung: Österrike
Ingredienser

Vetemjöl, Roggenmehl, Dawa-mjöl, Roggensauerteig, Torr bagerijäst, Salt, Malt av korn

Näringsvärde
Näringsvärde per 100 g
Energi 1377 / 329 kj / kcal
Fett 1,2 g
  varav mättade fettsyror 0,2 g
Kolhydrater 68 g
  varav socker 2,3 g
Kostfiber 4,8 g
Protein 11 g
Salt 2,6 g

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Bake Affair DAWA-bröd

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

1 recension

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder