Bake Affair DAWA-bröd, 762 g
Mörkt surdegsbröd
92 kr
(121 kr / kg, inkl. 12% moms. - plus fraktkostnader)
Egenskaper och fördelar
- Med rostad råg- och kornmalt
- Fri från konserveringsmedel
Artikelnr.: BAF-13, Innehåll: 762 g, EAN: 9120101511005
Ofta köpt tillsammans med Bake Affair Bondbröd Ekologisk, 376 g


Beskrivning
Ett läckert surdegsbröd av ett speciellt slag. Tillverkat av mjöl av vete, råg och dawa. En riktig höjdpunkt som även övertygar smakmässigt.
Färskvaror:
- 430 ml vatten
Instruktioner för 1 kg surdegsbröd:
- Öppna den färska locket, lägg bakmixen i en skål, tillsätt 430 ml ljummet vatten (se vattenlinjen i burken) och knåda degen för hand, med en matberedare eller med Thermomix i cirka 3 minuter.
- Låt degen vila övertäckt i skålen i rumstemperatur (ca 24 °C) i ca 45 - 60 minuter.
- Mjöla arbetsytan och, om det finns, jäsningskorgen med mjöl.
- Lägg degen på den mjölade arbetsytan och vik in den från kanterna till mitten med hjälp av ett degkort. Forma till en runda och lägg den med ändan nedåt i jästkorgen eller på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Mjöla degen lätt och låt den mogna övertäckt på en varm plats (ca 24 °C) i ca 60 minuter.
- 40 minuter innan vilotiden är slut, förvärm ugnen till 230 °C (över-/undervärme).
- Ställ ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper eller på en brödbaksten.
- Skär upp toppen av degen med en vass kniv eller ett vasst blad. Viktigt: snitten måste vara tillräckligt djupa så att ångan lätt kan komma ut. Här kan du låta din kreativitet få fritt spelrum och skapa mönster!
- Bak i 230 °C i 15 minuter, sänk sedan till 190 °C och grädda färdigt i ytterligare ca 30 minuter.
- Härda av bakplåten & låt svalna helt på ett galler och servera.
Med gjutjärnspanna:
- Under mognadstiden, skjut ett galler på den mellersta hyllan i ugnen och placera en gjutjärnsgryta med lock ovanpå. Ha ugnshandskar redo.
- Placera den varma gjutjärnsgrytan med ugnshandskar på ett ugnssäkert underlag och ta av locket. Häll den upphöjda degen från jäsningskorgen direkt i grytan. Täck med det heta locket, sätt in i ugnen och grädda i 15 minuter (vid 230 °C). Ta sedan försiktigt bort locket, sänk ugnstemperaturen till 190 °C och grädda brödet i cirka 20 minuter tills det är krispigt brunt. Vänd försiktigt ut surdegsbrödet ur formen och låt det svalna helt på ett galler och servera.
Varumärken: | Bake Affair |
---|---|
Ursprung: | Österrike |
Ingredienser
Vetemjöl, Roggenmehl, Dawa-mjöl, Roggensauerteig, Torr bagerijäst, Salt, Malt av korn
Näringsvärde
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi | 1377 / 329 kj / kcal |
Fett | 1,2 g |
varav mättade fettsyror | 0,2 g |
Kolhydrater | 68 g |
varav socker | 2,3 g |
Kostfiber | 4,8 g |
Protein | 11 g |
Salt | 2,6 g |
Erfarenheter från våra kunder
svenska recensioner skriven för Bake Affair DAWA-bröd
5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor | | 1 | (100%) |
---|---|---|---|
4 stjärnor | | 0 | (0%) |
3 stjärnor | | 0 | (0%) |
2 stjärnor | | 0 | (0%) |
1 Stjärnor | | 0 | (0%) |
1 recension
- Inga recensioner tillgängliga
Liknande produkter:
Kunder har även köpt:
Senaste artiklarna:
Upptäck Piccantino:
-
Sverige: Fri standardfrakt från 1 099 kr
-
Gratis
returer Mer än 7.850 produkter
Säker betalning
med SSL-kryptering